Skip to content

Poets de parel op! Breda: de meest gastvrije binnenstad in 2030

Onze stad timmert hard aan de weg om de meest gastvrije binnenstad van Nederland te worden. Een stad waar mensen elkaar ontmoeten en het leven vieren en versieren, met aandacht voor elkaar. Dat bereikt Breda alleen als we het samen doen. Samen met ondernemers, bedrijven, onderwijsinstellingen, eigenaren, bewoners en overheid. De afgelopen tijd heeft de Coalition of Willing hard gewerkt om een conceptvisie voor de binnenstad van Breda neer te zetten. Een integrale visie die individuele belangen overstijgt. Een visie waarin de binnenstad zich verbindt met het rijke verleden, de culturele rijkdom en creatieve aspiraties, het groene ommeland en de dynamiek van de ontwikkeling van de stad.

Om te waarborgen dat de visie breed gedragen wordt, bespreken we deze de komende maand met de stad. Op 24 november tussen 19:30 en 20:45 uur gaan we digitaal in gesprek
met onder meer betrokken besturen uit de binnenstad. Op woensdag 9 december organiseren we een stadsbrede digitale bijeenkomst. En van 2 december tot en met 16 december kan iedereen meedenken tijdens zes wandelingen door de binnenstad.

Nieuwsgierig geworden? Hier kunt u de conceptvisie downloaden.