Skip to content

Poets de parel op! Breda: de meest gastvrije binnenstad in 2030

Onze stad timmert hard aan de weg om de meest gastvrije binnenstad van Nederland te worden. Een stad waar mensen elkaar ontmoeten en het leven vieren en versieren, met aandacht voor elkaar. Dat bereikt Breda alleen als we het samen doen. Samen met ondernemers, bedrijven, onderwijsinstellingen, eigenaren, bewoners en overheid. De afgelopen tijd heeft de Coalition of Willing hard gewerkt om een conceptvisie voor de binnenstad van Breda neer te zetten. Een integrale visie die individuele belangen overstijgt. Een visie waarin de binnenstad zich verbindt met het rijke verleden, de culturele rijkdom en creatieve aspiraties, het groene ommeland en de dynamiek van de ontwikkeling van de stad.

Om te waarborgen dat de visie breed gedragen wordt, bespreken we deze de komende maanden met de stad. Op 24 november spraken we met betrokken besturen uit de binnenstad over de concept visie. En op 9 december spraken we met betrokken ondernemers en geïnteresseerden over kansen en opgaven voor sfeergebied Het Hart. De bijeenkomst van 9 december startte met een korte animatiefilm van de conceptvisie. Deze kun je hier bekijken.

Maar ook aan jou de vraag: hoe maak jij van jouw omgeving een gastvrij gebied?

Poets met ons de Parel op en bouw mee aan de meest gastvrije stad van Nederland!

Meld je hier aan om mee te praten over jouw omgeving tijdens de online bijeenkomst op woensdag 20 januari van 19.30u tot 20.45u. Of maak tot en met 17 januari één van de wandelingen door de binnenstad. Ontdek de routes hier.

Wil je weten wat we tot nu toe al gedaan hebben? Kijk dan op Plan Breda. Hier kun je de conceptvisie en verslagen van eerdere bijeenkomsten lezen en een reactie achterlaten.

Nieuwsgierig geworden? Hier kunt u de conceptvisie downloaden.