Skip to content

Vacature: PR- en mediaspecialist

Wij zijn voor ons dynamische, ambitieuze en kleinschalige team op zoek naar een ervaren PR/Media specialist met interesse in marketing, cultuur en toerisme. Een specialist die enthousiast wordt van het benaderen van redacteuren, journalisten en influencers en hen weet te interesseren voor het merk Breda en zaken als cultuur, food, natuur en leisure met focus op zaken die relevant zijn voor bezoekers. Iemand die zichzelf omschrijft als attent, proactief, flexibel, enthousiast, en het leuk vindt om een perstrip of persevenement te organiseren. Een makkelijk netwerkbouwer of -hebber in Breda en dat netwerk ook goed onderhoudt. Klinkt dit als jouw baan? Lees dan verder!


Organisatie

Breda Marketing is de marketingorganisatie om de bestemming Breda en haar regio op de kaart te zetten. Zij motiveren, inspireren, activeren en coördineren. Doel? Ze leveren een economische en maatschappelijke bijdrage door Breda onderscheidend op de kaart zetten zodat meer mensen kiezen voor Breda om te wonen, werken, studeren of verblijven. En net zoveel van Breda gaan houden als zij doen. Zij zoeken naar marketingkansen en mogelijkheden en geven deze op creatieve en ondernemende wijze vorm en inhoud in nauwe samenwerking met stakeholders, nationaal en internationaal.


Wat is jouw uitdaging?

Breda in de media op de kaart zetten. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en opvolgen van de internationale PR strategie van Breda Marketing. Je benadert redacteuren, journalisten en influencers en interesseert hen voor culturele, creatieve en duurzame (leisure) onderwerpen, zoals Nassau, Breda Photo, World Leisure Congres. Als specialist bepaal jij hoe en in welke mate content aansluit bij de marketing behoefte en bepaal je via welke media deze wordt gepubliceerd. Je zorgt ervoor dat content altijd aansluit bij de (merk)beleving van Breda. Daarnaast organiseer je persevents en bouw je aan relaties. Je gaat gemakkelijk om met een hele diverse doelgroep en weet elke keer de juiste snaar raken


Wat doe je dus concreet?

 • Ontwikkelen omnichannel strategie (nationaal en internationaal).
 • Opbouwen, uitbouwen en onderhouden contacten journalisten, redacteuren, ambassadeurs, influencers.
 • Opstellen programma’s persreizen en events voor o.a. cultuur, leisure, natuur.
 • Benaderen van ondernemers voor aanbieden programmaonderdelen tijdens de persreizen.
 • Meedenken over aanbod, brainstormen/overleg team en de betrokken programmamakers.
 • Voorbereiden themajaar middels onder meer perstoolkits, persmappen, persberichten.
 • Deelnemen aan campagnes om voortgang en samenwerking te bewaken.
 • Inplannen persberichten, schrijven/laten schrijven, verantwoordelijk voor eindredactie en onderwerpen.
 • Bijhouden van publicaties en socials (b2b) naar aanleiding van een persreis, persinput of een persbericht, en het ondersteunen van het content team.
 • Verantwoordelijk voor een correcte besteding van budgetten.


Wie zoeken wij?
Allereerst moet je een hart voor de stad Breda hebben en barsten van creativiteit. Je woont er, kent je weg en de mensen en hebt een mooi netwerk. Maar zoals je hierboven kunt lezen, ben je ook een echte medialiefhebber: die bekend is met het medialandschap. Uiteraard ben je communicatief sterk: zowel in geschreven woord als verbaal. Je natuurlijke nieuwsgierigheid in jouw specialisme zorgt ervoor dat je ons regelmatig bijpraat over de nieuwe vakinhoudelijke ontwikkelingen. Verder is enige commercialiteit je ook niet vreemd.

Dus als jouw rugzak met onderstaande is gevuld, laat het ons dan weten!

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Journalistiek, Communicatie, Media & PR;
 • ten minste vijf jaar relevante werkervaring;
 • uitstekende communicatie-skills, in woord en schrift;
 • goede beheersing van de Duitse en Engelse taal is een pré;
 • een gezonde lading enthousiasme, hands on en proactieve houding;
 • een zelfstandige, lerende werkhouding;
 • gevoel voor fijne samenwerking en heel veel liefde voor de stad Breda.


Aanbod

Een toffe werkplek in de mooiste stad van Nederland met hele fijne collega’s. Je krijgt alle ruimte om jouw creativiteit kwijt te kunnen en ideeën en sparren wordt erg gewaardeerd. Je mag (positief) kritisch zijn en hebt een super afwisselende baan. Je werkt in een dynamische omgeving waar je met veel verschillende mensen in contact komt. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, de tools om je werk te doen zijn aanwezig. Nieuwsgierig? Mail dan naar marketing@bredamarketing.nl.